logo

"Bradley en de jongens waren professioneel..."

06 12345678

Momenteel beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Meer weten?

Heeft u nog vragen of is er iets niet duidelijk voor u?

Lees hieronder de meest gestelde vragen. Misschien kunt u het antwoord op uw vraag terugvinden.

Heeft u het antwoord niet kunnen op uw vraag of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen!

Veel gestelde vragen

Wat moet ik doen bij een kortsluiting?

Controleer de meterkast. Indien het is veroorzaakt door een bepaald apparaat, kun je zien welke groep is uitgevallen. Indien je merkt dat een schakelaar is uitgevallen, kan je dit weer aanzetten. Slaat het weer af? Dan wordt het veroorzaakt door een bepaald apparaat en moet je alle stekkers die zijn aangesloten bij die groep verwijderen van het stopcontact. Zet de schakelaar weer aan en plug de stekkers één voor één weer in het stopcontact. Slaat het weer af bij één van de stekkers? Dan heb je de oorzaak van de kortsluiting gevonden. Als dit apparaat er telkens voor zorgt dat de schakelaar omslaat, kun je het beste een elektricien inschakelen.

Werken jullie ook 's avonds?
Wij werken ook in de avonden. Een storing kan zich namelijk voordoen op iedere dag van de week en op iedere uur van de dag. Daarom zijn wij 24/7 beschikbaar om je te kunnen helpen.
Wat kosten de diensten bij jullie?
Elke klus is anders. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan de werkzaamheden, gebruikte materiaal & apparatuur. Bij ons zijn de kosten transparant en kom je niet tegenover verrassingen te staan.
Waar is een aardlekschakelaar voor?
De aardlekschakelaar is een beveiliging die ervoor zorgt dat er geen brand ontstaat door stroomstoringen. Bij storingen zorgt het ervoor dat de stroom in huis uitvalt, om stroomstoten of een brand te kunnen voorkomen.
Hoe voorkom ik kortsluiting?
Apparaten die je niet gebruikt kun je verwijderen van het stopcontact in plaats van het op stand-by te zetten. Bij apparaten die telkens geplugd moeten blijven (denk hierbij aan een koelkast, vriezer of wasmachine etc.) kun je het best zorgen voor goede ventilatie op de achterkant van deze apparaten. Want de stofdeeltjes kunnen erg brandgevaarlijk zijn.
Wat moet ik doen tijdens een stroomstoring?
Allereerst moet je vaststellen of het intern of extern is, dus met andere woorden, is het alleen bij jou in huis of hebben de buren er ook last van?

Bij externe stroomstoringen kun je het Nationale storingsnummer bellen en afwachten.

Bij interne stroomstoring kun je het beste controleren of de aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Het kan zijn dat er een kortsluiting heeft plaatsgevonden, misschien is er een groep overbelast geraakt of is er een lekkage. Je kunt het beste een elektricien inschakelen om dit op een veilige manier op te lossen.

Hoe kan ik overbelasting voorkomen?
Overbelasting kan ontstaan als je veel apparaten hebt aangesloten op één groep. Dit kan ervoor zorgen dat er brand ontstaat. Het beste is om zo min mogelijk verdeelstekkers te gebruiken, over voldoende groepen te beschikken en de apparaten op verschillende groepen aan te sluiten.
Wat voor nadelen heeft een lange verlengsnoer?
Energie moet verder reizen als het verlengsnoer langer is waardoor de voltage daalt. Hierdoor is het niet geschikt om zwaardere apparaten aan te sluiten op een lang verlengsnoer.
Kan ik mijn stopcontact schoonmaken?
Het is mogelijk. Echter, moet je wel goed opletten dat er geen vocht in het stopcontact komt via de gaten, wat kan zorgen voor kortsluiting en brand. Het beste is om eerst de stroom uit te schakelen en met een heel licht vochtige doekje dit schoon te maken.
Wat moet ik doen als de contactdoos nat is geworden?
Dit kan zorgen voor kortsluiting en/of brand of op het minst ergste geval voor roest wat op lange termijn voor defecten kan zorgen wat helaas kan zorgen voor kortsluiting, waarbij weer het risico op brand ontstaat.

Je kunt het beste dit goed laten drogen tot je er zeker van bent. Het veiligste is dit natuurlijk vervangen of laten controleren door een elektricien.